Siirry suoraan sisältöön

Kolme pointtia tilitoimiston valintaan

  Yrityksen ja yhdistyksen paras kumppani on tilitoimisto, joka tuntee asiakkaansa toiminnan ja antaa yksilöllistä palvelua kohtuullisin kustannuksin.  Yrittäjien somekanavilla toistuu aika ajoin kysymys tehdäkö kirjanpito itse vai ulkoistaako? Jos yrityksen toiminta on sivutoimista tai todella pientä, itse tehty kirjanpito voi olla hyvä vaihtoehto. Etenkin, jos kirjanpito on yrittäjyyden ohella intohimo. Mikäli yrityksen ydinosaaminen on muualla, asiansa osaava tilitoimisto on enemmän kuin kullan arvoinen kumppani

  Asianmukainen tilinpäätös on kuin vakuutus

  Taloushallinnon ja tilinpäätöksen teettäminen auktorisoidussa tilitoimistossa on aina järkevä valinta. Huolella tehty tilinpäätös osoittaa verottajalle, rahoittajille ja kolmansille kumppaneille, että yrityksessä on kaikki kunnossa. Yhdistystoiminnassa huolellinen tilinpäätös on hallituksen jäsenille kuin vakuutus vastuutehtävien asianmukaisesta hoitamisesta. Tilinpäätöksestä saa myös tärkeä tietoa toiminnan kehittämiseen. Vaikkei kaikkein pienimmille toiminimille tilinpäätös olekaan pakollinen, se kannattaa teettää tilitoimistossa. Tilinpäätös kertoo yksiselitteisesti toiminnan kannattavuuden. Teettämällä sen auktorisoidussa tilitoimistossa, säästyy useimmiten verottajan lisäselvityspyynnöiltä.

  Alla kerromme tilitoimiston edut erilaisissa toimintamuodoissa.

  Palvelevan tilitoimiston merkitys aloittavalle yrittäjälle

  Uusille yrittäjille Tulosnurkka toiminnan alkumetreille palvelupaketin, johon on varattu normaalia enemmän yhteistä suunnitteluaikaa. Tavoitteenamme on auttaa hallittuun ja vakaaseen liiketoiminnan kasvattamiseen. Lisäksi autamme yrittäjää tunnistamaan raporteista kriittiset luvut.

  Kun aloittava yrittäjä harkitsee tilitoimiston käyttämistä, kannattaa huomioida seuraavat asiat:

  1. Kirjanpito ei ole pakollinen kulu, vaan tärkein työkalu liiketoiminnan kehittämiseen. Hyvin tehty kirjanpito auttaa hahmottamaan tarkasti taloudellisen tilanteen sokkona toimimisen sijaan.

  2. Tilitoimisto on paljon muuta kuin lakisääteisten asioiden, kuten kirjanpidon, alvien ja palkkojen hoitaminen. Tilitoimisto auttaa hallinnollisissa tehtävissä, antaa ideoita liiketoiminnan kehittämiseen ja taloushallinnon prosessien selkeyttämiseen.

  3. Hyvä tilitoimisto auttaa verosuunnittelussa ja tuloverotuksen optimoinnissa. Se sparraa realistisen budjetin ja kulurakenteen suunnittelussa.

  Suunnittelevan tilitoimiston edut toiminimille

  1. Ikävät yllätykset ja epätoivotut mätkyt on helposti estettävissä, kun tilitoimisto auttaa varautumaan tulevaan ja suunnittelemaan ennakkoverot.

  2. Kulurakennetta on hyvä katsoa taloudenpidon ammattilaisen kanssa yhdessä. Tässä kohtaa viimeistään asiansa osaava tilitoimisto maksaa itsensä elinkeinonharjoittajalle takaisin.

  3. Tilitoimisto auttaa määrittelemään optimaalisimman ja verotuksellisesti fiksuimman hetken muuttaa yritystoiminta osakeyhtiömuotoon.

  Tilitoimiston kumppanuus osakeyhtiölle

  1. Pk-yrityksille tilitoimisto on kuin talouspäällikkö, joka auttaa johtoa ennakoimaan tulevaa, budjetoimaan ja suunnittelemaan tervettä kulurakennetta.  

  2. Osaava tilitoimisto osallistuu verotuksen ja osinkojen suunnitteluun sekä tuloverotuksen optimointiin.

  3. Hyvän tilitoimiston palkanlaskennan palvelut ovat selkeitä ja helppokäyttöisiä. Palveleva tilitoimisto myös laadukkaat HR-palvelut.

  Asiansa osaavan tilitoimiston merkitys yhdistykselle

  1. Hallitukselle ja toiminnanjohtajalle tilitoimisto on parhaimmillaan kuin oikea käsi tai rahastonhoitaja. Tilitoimiston avulla yhdistyksen kirjanpito on kunnossa, ja kaikki tarvittava tieto helposti saatavilla.

  2. Tilitoimisto osallistuu usein tulo- ja menoarvioiden tekemiseen sekä vastaa palkkojen ja palkkioiden maksamisesta. Sovittaessa tilitoimisto maksaa yhdistyksen ostolaskut sähköisessä reskontrassa hyväksymisen jälkeen, jolloin voidaan aukottomasti todeta eri henkilön hyväksyneen ja maksaneen laskun.

  3. Tilitoimisto avustaa rahoituksen ja apurahojen hakemisessa, tekee niiden raportointia helpottavaa kustannuspaikkakirjanpitoa ja auttaa raporttien täyttämisessä. Tulosnurkan erikoisalaa on mm. STEA-raportointi.

  Tulosnurkka on kaikkea tätä

  Olemme oikean kokoinen tilitoimisto pystyäksemme yhdistämään ison ja pienen tilitoimiston parhaimmat puolet. Meillä sinun ei tarvitse selittää joka kerta eri ihmiselle yrityksesi kirjanpidollisia yksityiskohtia, koska käytössäsi on yrityksesi/yhdistyksesi asiat tunteva Personal Accounter*. Tapoja yhteydenpitoon on monia: sähköpostilla, puhelimella, verkkokokouksessa tai kasvokkain kahvipalaverissa. Personal Accounterisi lisäksi käytössäsi on tarpeen mukaan myös muut asiantuntijatiimimme seitsemän ammattilaista.

  Kun tulet asiakkaaksemme, luomme yhdessä teille sopivimman toimintamallin ja sovimme vastuiden jaosta. Näin yhteistyömme on ihastuttavan yllätyksetöntä ja selkeää. Koska suurin osa asiakkaistamme käyttää päivittäin Netvisoria, olemme satsanneet siihen, että Tulosnurkan Personal Accounterit osaavat tarvittaessa auttaa ko. kirjanpito-ohjelmaan liittyvissä kysymyksissä.

  Tulosnurkka on auktorisoitu tilitoimisto

  Meillä on tällä hetkellä kaksi PHT-palkka-asiantuntijaa sekä kolme KLT-kirjanpitäjää. Avullamme saat nopeasti asiantuntevaa apua esimerkiksi verotukseen, osakassopimuksiin ja rahoituksien hakemiseen. Olemme myös Netvisor premium plus tilitoimisto!

  Älä epäröi enempää, ota yhteyttä supisuomalaiseen tilitoimistoon! We also serve in English.

  * Personal Accounter on yrityksellesi nimetty vastuuhenkilö ja pääkirjanpitäjä. Personal Accounterisi ei vaihdu usein, sillä meillä viihdytään ja työsuhteet ovat pitkiä. Lisäksi Personal Accounterillasi on yrityksesi tunteva tuuraaja.