Siirry suoraan sisältöön

Tilitoimiston arkea

  Mielikuvasi sanasta tilitoimisto? Monilla mieleen tulee hiljaisuus, jonka rikkoo näppiksen tahdikas naputus, laskin ja – jakkupuku. 

  Ei yhtäkään jakkua

  Tulosnurkassa ei näy yhtäkään alan imagoon miellettävää jakkupukua, ei edes bleiseriä! Pukukoodi on kaikilla siististi rento. Toimitusjohtaja Päivi toteaa, että käyttää itsekin jakkua korkeintaan asiakastapaamisissa. Tavallisena työpäivänä hän suosii muiden tavoin mukavaa vaatetusta. Mielikuva jakkupukuisesta businesslookista on siis murrettu. Ainakin Tulosnurkassa.

  Rento tunnelma

  KLT-kirjanpitäjä Olga on toiminut Tulosnurkan Personal Accounterina jo viidentoista vuoden ajan. Hänen mielestään heidän työyhteisönsä koostuu hyvästä porukasta. Lounastauolla ei puhuta taloushallinnon lainalaisuuksista, vaan elämästä ja ihan kaikesta siihen liittyvästä. Kahvitauot käytetään kiperien asiakaskysymysten ratkaisemiseen yhdessä. Yrityksen tyhy-päivät ovat oma lukunsa, joissa haastetaan itsensä ja kokeillaan rohkeasti uutta. Tarkempi ohjelma pidetään sisäpiirin tietona.

  Monimuotoista osaamista

  Tulosnurkassa työyhteisön supervoima on kollegoiden tukeminen oman tiedon jakamisen kautta. Monimuotoiset tehtävät ja onnistumiset kannustavat kehittämään omaa osaamistaan. Se on paljon palkitsevampaa kuin yksipuolisen toistuvan rutiinin suorittaminen päivästä toiseen, toteaa Päivi.

  Konsernitilinpäätöksiin erikoistunut Olga kertoo, että jokaisella on oma erityisosaamisensa. Myös työharjoittelussa oleva Oksana vahvistaa, että hän saa aina tarvittaessa apua ja neuvoja. Oksana suorittaa taloushallinnon ammattitutkintoa Taitotalossa, ja on suorittamassa palkkahallinnon harjoitteluosuutta Tulosnurkka Oy:ssa.   

  Sopivasti rutiineja ja vaihtelevia tehtäviä

  Aamut alkavat toimistolla tutuilla rutiineilla: sähköpostien lisäksi työtä rytmittää kalenterin määrittelemät tehtävät ja mahdolliset asiakaspalaverit tai tiimipalaverit. Sen jälkeen päivä vie mukanaan ja työt vaihtelevat aina asiakkaiden laskujen maksamisista erilaisiin konsultointeihin sekä tietenkin ihan kirjanpitotyöhön tai palkkojen laskentaan.

  Parasta Olgan mielestä hänen työssään on, että voi vaikuttaa omaan työhönsä. Myös Oksana on osallistunut kaksi kuukautta kestäneen työharjoittelunsa aikana erilaisiin tehtäviin. Palkanlaskennan lisäksi Oksana on avustanut muun muassa tilinpäätöksissä.

  ”Välillä on todella kiireistä, mutta kesällä on aikaa syventyä kunnolla. Korona vaihtoi asiakastapaamiset sähköposteiksi. Se säästää aikaa, mutta kasvokkain tulee aina tutummaksi”, toteaa Olga lopuksi.

  Haluaisitko sinä tulla Personal Accounteriksi Tulosnurkkaan? Ota yhteyttä: [email protected].