Siirry suoraan sisältöön

Työharjoittelu tilitoimistossa

  Miltä kuulostaisi työura taloushallinnon parissa? Luvassa on monimuotoisia tehtäviä ja tutustumista erilaisiin yritysmaailmoihin.

  Fokuksessa asiantuntijuus

  Taloushallinnon ala on murroksessa. Digitalisaation ansiosta asiantuntijatehtävät ovat korvanneet rutiinit, ja toimenkuva on laajentunut asiakkaiden laaja-alaiseksi konsultoinniksi ja liiketoimintojen kehittämiseksi yhdessä asiakkaan kanssa. Alalle on avautunut uudenlaisia mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen koko työuran ajan.

  Taloushallinto ei sovi kaikille

  Tulosnurkan toimitusjohtaja Päivi toteaa, ettei kaikista ole taloushallinnon ammattilaiseksi tai Personal Accounteriksi. Työ vaati asiantuntijatehtävien lisäksi intohimoa asiakaspalveluun. ”On upea tunne, kun on onnistuneesti auttanut asiakastaan kehittämään liiketoimintaansa, toteaa Mikaela. Mikaela toimii Tulosnurkassa asiakasuhdevastaavana ja on mukana vahvasti toimiston palvelujen kehittämistyössä.

  Työharjoittelu on hyvä tapa kokeilla

  Sanotaan, että työ tekijäänsä opettaa. Tekemällä myös näkee, onko taloushallinnon alasta uraksi.  Tulosnurkassa monet ovat testanneet itseään työharjoittelijoina. Osa on suuntautunut muualle, osa on löytänyt itselleen mieleisen työn.

  Uranvaihto koronan alla

  Tulosnurkan uusin vakinainen Personal Accounter, Tanja aloitti uranvaihdon ravintola-alalta Taitotalossa. Hän oli työharjoittelussa Tulosnurkassa puoli vuotta, jonka jälkeen hänet viime syksynä vakinaistettiin. ”En ole katunut hetkeäkään”, Tanja toteaa. Aluksi hän toimi apulaiskirjanpitäjänä ja sai pieniä asiakkaita.  Nyt hänellä on oma asiakassalkku, jossa on asiakkaita monelta eri alalta. ”Rutiinien vastapainoksi tehtävien vaihtelevuus ja uudet asiakkaat tekevät työn mielenkiintoiseksi. Päivittäinen yllätysmomentti tekee työpäiviin positiivisen jännityksen”, Tanja toteaa.

  Opiskelun ohessa

  Kauppatieteiden ylioppilas Anni aloitti tutustumisen taloushallinnon alaan Tulosnurkassa viime kesänä. Nyt harjoittelu on muuttunut osa-aikatyöksi. Annin työt vaihtelevat päivittäin, koska hänellä ei ole omaa asiakassalkkua. ”Teen töitä laidasta laitaan. Työtehtävien monipuolisuus Tulosnurkassa on ollut todellista tehoharjoittelua ja mahdollistanut nopean kehittymisen. Olen saanut kattavan kokonaiskuvan alasta eikä se välttämättä olisi mahdollista suuressa yrityksessä, kertoo Anni.  Hänen työtehtäviinsä on kuulunut reskontrien hoidot, kirjanpidot, tilinpäätökset ja erilaisten hallinnollisten dokumenttien luonti asiakkaille. Lisäksi on avustanut toimitusjohtajaa.

  Hauskoja mielikuvia

  Sekä Tanja että Anni ovat kuulleet tilitoimistoista hauskoja käsityksiä aina kynähameista korkokenkiin ja kovaan kiireeseen. Kynähameita kumpikaan ei ole ostanut ja tunnelman työpaikalla he kokevat hyväksi luonnehtien Tulosnurkkaa lämminhenkiseksi perheyritykseksi, jossa tsemppaamisen määrä, välitön tunnelma ja avoimuus yllättivät.

  Kaupallisen alan opiskelija, haluaisitko sinä tulla työharjoitteluun Tulosnurkkaan?

  Ota yhteyttä: [email protected]